DeJoMassage Almere     
    Massagetherapie & Coaching          
Afspraak maken

 Breußmassage:

Oorsprong:

De Breuß massage is ontwikkeld door de Oostenrijker Rudolf Breuß (1899-1990). Hij was elektricien en de laatste 40 jaar van zijn leven ook Heilpraktiker. Hij ging er vanuit dat gedegenereerde tussenwervelschijven gestimuleerd kunnen worden zodat ze weer regenereren.

Daartoe heeft hij een zeer ontspannende en zachte rugmassage ontwikkeld welke tot doel heeft ontspanning te creëren in de spieren rondom de wervelkolom.

Effect: 

Door deze ontspanning en een aantal specifieke technieken is het mogelijk ruimte te creëren tussen de wervels zodat de tussenwervelschijven zich kunnen herstellen. Zo kan ischias, hernia, tussenwervel-schijfklachten en spit ongevaarlijk en succesvol met deze massage behandeld worden.

De Breuß massage kan zo vaak als nodig gegeven worden en de tijdsduur kan variëren van 30 tot 60 minuten.

Fysiek en Energetisch:

Breuß

De massage bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte bestaat uit een fysieke massage. 

Het tweede deel is energetisch: de behandelaar legt de handen neer op die plaatsen die het meest de aandacht vragen. Direct naast de wervelkolomlijn loopt in twee banen de Blaasmederidiaan. Vaak wordt spanning opgeslagen in de spieren rondom de schouders en in de rug. 

Door deze massage is het heel goed mogelijk dat klachten verband houdende met de Blaasmeridiaan vrij komen. Denk dan aan emotionele ontladingen, verdriet, boosheid etc.

Deze massage is goed toepasbaar bij mensen met wervelkolomgerelateerde klachten. Deze massage valt goed te combineren met de Dorn methode en is goed toepasbaar bij heel strakke en verstijfde rugspieren.

Johannes olie: 

De massage wordt bij voorkeur uitgevoerd met Johannes olie. De therapeutische werking van het Sint Janskruid is dat het de doorbloeding verbeterd en verwarmend werkt bij spier- en gewrichtspijnen.  

Tarief

Duur

€25,00

30 minuten

€40,00

60 minuten

E-mailen
Bellen
Map
Info